ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΜΠΙΝΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

MSc Clinical Neuropsychology (University of Athens-University of Texas)

Γεννήθηκε και ζει στη Θήβα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και έκανε την ειδίκευσή της στην Κλινική Νευροψυχολογία στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο University of Texas της Αμερικής.

Έχει εργαστεί στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου – Κρήτη στο τμήμα Φυσιοθεραπείας παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά με κινητικά προβλήματα καθώς και σε Δημοτικά Σχολεία του Ρεθύμνου στη διάγνωση και αποκατάσταση μαθησιακών διαταραχών και διαταραχών προσοχής στα πλαίσια πρακτικής άσκησης σε προπτυχιακό επίπεδο.

Στην Αθήνα εργάστηκε στο Κέντρο Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης του Παιδιού (Ν. Σμύρνη) εκπαιδεύοντας παιδιά με το σύνδρομο του αυτισμού μέσω ψυχοπαιδαγωγικών προγραμμάτων.Εργάστηκε επίσης στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ν.Βοιωτίας (Κέντρο Εκπαίδευσης, Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες) στη Θήβα , παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε άτομα με αναπηρία.

Η πρακτική του Μεταπτυχιακού ολοκληρώθηκε στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο στο τμήμα Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων καθώς και στο Παίδων Αγ. Σοφία στο Παιδοψυχιατρικό τμήμα.

Στην Αμερική, εργάστηκε με υποτροφία στο TexasChildrenHospital (Houston) στη διάγνωση και αποκατάσταση διαταραχών της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Έχει εκπαιδευτεί από την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς στην Διάγνωση και Θεραπευτική Αποκατάσταση του Φάσματος του Αυτισμού μέσω της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης της Συμπεριφοράς, από την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου στην Αξιολόγηση της Νοημοσύνης Παιδιών και Εφήβων, από το Psychology Section - Department of Pediatrics Baylor College of Medicine(Texas Children’s Hospital) στην αξιολόγηση παιδιών με αυτισμό, μαθησιακές δυσκολίες και διάσπαση προσοχής καθώς και στην αποκατάσταση προβλημάτων συμπεριφοράς. Επιπλέον πήρε ειδίκευση ως σύμβουλος Οικογενειακής - Συστημικής θεραπείας στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων.

Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας Συμπεριφοράς που αφορούν την Γνωσιακή - Συμπεριφοριστική Θεραπεία σε παιδιά και ενήλικες , στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου στην Οικογενειακή - Συστημική Θεραπεία και στον Πανελλήνιο Ψυχολογικό Σύλλογο όσον αφορά τις ομάδες γονέων καθώς και την εκπαίδευση ανέργων.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα συνεδριών σε Ελλάδα και Αμερική, σχολικής ψυχολογίας, συμβουλευτικής ψυχολογίας, οικογενειακής θεραπείας και άλλα που αφορούν τη διάγνωση και αποκατάσταση διαταραχών, διαταραχές άγχους και συναισθήματος, συμβουλευτική υποστήριξη παιδιών και ενηλίκων, διαταραχές πρόσληψης τροφής , εφηβεία, συμβουλευτική γονέων κ.α.

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου με Α.Μ 1255 και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλινικής κατάρτισης ψυχολόγων που διοργανώνει ο Σύλλογος. Επιπλέον είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχικής Υγιεινής και Νευροψυχιατρικής του παιδιού, της Ελληνικής Συμβουλευτικής Εταιρείας καθώς και της Ελληνικης Νευροψυχολογικής Εταιρίας

Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε εφημερίδες, γράφει βιβλία για παιδιά και γονείς και έχει διεξάγει έρευνες στο πλαίσιο Προπτυχιακού και Μεταπτυχιακού Διπλώματος που αφορούν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και αυτισμό. Πρόσφατα διεξάγει έρευνες που αφορούν την ψυχοθεραπευτική διαδικασία και πως οι θεραπευόμενοι επιλέγουν τους κατάλληλους θεραπευτές για την ψυχοθεραπεία τους.

Εργάζεται από το 2006 στην Αθήνα και από το 2008 ιδιωτικά ως ψυχολόγος στη Θήβα, επί της οδού Σ. Καραμαγκιώλη 7 , επάνω σε προβλήματα σχολικής προσαρμογής , δυσκολίες συμπεριφοράς, συναισθηματικές δυσκολίες, άγχος, φοβίες, κρίσεις πανικού και οικογενειακά προβλήματα σχέσεων και επικοινωνίας. Γίνεται λεπτομερής αξιολόγηση μέσω αξιόπιστων εργαλείων και παρέχεται υποστήριξη. Διοργανώνονται ομάδες παιδιών, εφήβων, γονέων και ενηλίκων.

Παρακολουθεί την ομάδα των αναπτυξιακών διαταραχών στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και συνεργάζεται στην Αθήνα με διάφορους φορείς και ειδικούς.

Συνεργάζεται με Δημοτικά Σχολεία , παρέχει παράλληλη στήριξη σε παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, διεξάγει ομιλίες και συντονίζει Ομάδες Γονέων. Ανάμεσα στα ενδιαφέροντά της είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για τις ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ των ατόμων με δυσκολίες και την ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.